Szef kuchni poleca
Nad tym, żeby serwowane przez nas dania były jak najwyższej jakości, czuwa szef kuchni – Hubert Fudalewicz. Hubert uwielbia tradycyjne smaki w nowoczesnym wydaniu i tak modyfikuje klasyczne przepisy, by dopasować je do gustów naszych najbardziej wymagających Gości. Przekonaj się o tym osobiście!
Poznaj bliżej naszego szefa kuchni – Huberta Fudalewicza!
Hubert Fudalewicz dołączył do naszego zespołu w 2020 r. Wcześniej zdobywał doświadczenie w znakomitych warszawskich restauracjach. Po 8 latach w stolicy postanowił jednak wrócić w swoje rodzinne strony, czyli na Podhale.
Jego największą zaletą, oprócz doświadczenia, jest ogromna wyobraźnia kulinarna i gościnność – dlatego w Schronisku dla każdego Gościa gotuje się tak, jak dla najlepszego przyjaciela. Co więcej, Hubert jest zwolennikiem zero waste i w swojej kuchni dba o to, żeby żaden produkt się nie zmarnował.
Oto dania polecane przez szefa kuchni Schroniska Bukowina!
Poniżej znajdziesz potrawy, które Hubert Fudalewicz szczególnie poleca naszym Gościom. Zobacz, co według niego najlepiej pokazuje kunszt naszych kucharzy!
Tatar z polędwicy wołowej
Delikatny, wprost rozpieszczający podniebienie - takimi słowami Goście opisują tę słynną przystawkę w naszej restauracji. Najwyższej jakości polską polędwicę wołową komponujemy z szalotką, marynowanymi grzybami, kiszonymi ogórkami, żółtkiem oraz musztardą dijon.
Kwaśnica
Kwaśnica to danie, które z dumą polecamy swoim Gościom. Jest gęsta, wyrazista w smaku, pełna żeberek i doskonale doprawiona. Miłośnicy tej tradycyjnej zupy przyjeżdżają po nią specjalnie do nas. Nie będzie więc przesadą stwierdzenie, że serwujemy najwybitniejszą kwaśnicę w regionie!
Kaczka confit
Znakomita propozycja dla każdego!
Nasza kaczka nie ma sobie równych. Przygotowywana jest techniką confit polegającej na bardzo długim (co najmniej 5 godzin) pieczeniu w niskiej temperaturze, co powoduje, że mięso staje się soczyste i niezwykle aromatyczne. Całość dopełniają słodko-kwaśne dodatki.
Legendarna Beza
Ten deser to nasza słodka duma! Bezę podajemy z kremowym mascarpone, świeżymi owocami i orzeźwiającym musem z mango i marakui. Jeśli więc lubisz wysublimowane słodkości, po obiedzie zostaw sobie trochę miejsca na słodką porcję radości. Nie pożałujesz!
Zajrzyj do naszego menu
Każde danie w naszej karcie jest dopracowane w najdrobniejszym szczególe – a to wszystko dzięki Hubertowi Fudalewiczowi, naszemu wybitnemu szefowi kuchni. Kiedy w jego głowie pojawi się pomysł na danie, pracuje nad jego recepturą do momentu, aż uzna, że jest doskonała. Zobacz, co możesz u nas zjeść!
Karta menu
Znajdziesz w niej tradycyjne podhalańskie dania, ale nie tylko. Sprawdź już teraz, na co masz ochotę!
SPRAWDŹ TERAZGaleria dań
Nasze dania wyglądają tak dobrze, jak smakują. Wizyta w Schronisku Bukowina to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu.
SPRAWDŹ TERAZ