close

Booking

Wpisz swoje nazwisko
Podaj poprawny numer telefonu
Wybierz liczbę osób
Wybierz datę
Wybierz godzinę
Your booking is successfully sent
Something went wrong. Your booking was not send.
 
Tel: 423.266.1121
Email: sales@goodresto.com
 

For booking groups of twelve or more, please refer to our functions page

 
close

Monday - Friday

10 am - 10:30 pm

sobota

9 am - 11 pm

niedziela

9 am - 9 pm
 
Tel: 423.266.1121
Email: sales@goodresto.com
 
 

Szef kuchni poleca

Nad tym, żeby serwowane przez nas dania były jak najwyższej jakości, czuwa szef kuchni – Hubert Fudalewicz. Hubert uwielbia tradycyjne smaki w nowoczesnym wydaniu i tak modyfikuje klasyczne przepisy, by dopasować je do gustów naszych najbardziej wymagających Gości. Przekonaj się o tym osobiście!

 
 
 

Poznaj bliżej naszego szefa kuchni – Huberta Fudalewicza!

Hubert Fudalewicz dołączył do naszego zespołu w 2020 r. Wcześniej zdobywał doświadczenie w znakomitych warszawskich restauracjach. Po 8 latach w stolicy postanowił jednak wrócić w swoje rodzinne strony, czyli na Podhale.

Jego największą zaletą, oprócz doświadczenia, jest ogromna wyobraźnia kulinarna i gościnność – dlatego w Schronisku dla każdego Gościa gotuje się tak, jak dla najlepszego przyjaciela. Co więcej, Hubert jest zwolennikiem zero waste i w swojej kuchni dba o to, żeby żaden produkt się nie zmarnował.

 
 

Oto dania polecane przez szefa kuchni Schroniska Bukowina!

Poniżej znajdziesz potrawy, które Hubert Fudalewicz szczególnie poleca naszym Gościom. Zobacz, co według niego najlepiej pokazuje kunszt naszych kucharzy!

  

Tatar z polędwicy wołowej

Delikatny, wprost rozpieszczający podniebienie - takimi słowami Goście opisują tę słynną przystawkę w naszej restauracji. Najwyższej jakości polską polędwicę wołową komponujemy z szalotką, marynowanymi grzybami, kiszonymi ogórkami, żółtkiem oraz musztardą dijon. Całość doskonale dopełnia emulsja anyżowa autorskiej receptury Szefa Kuchni.

Kwaśnica

Kwaśnica to danie, które z dumą polecamy swoim Gościom. Jest gęsta, wyrazista w smaku, pełna żeberek i doskonale doprawiona. Miłośnicy tej tradycyjnej zupy przyjeżdżają po nią specjalnie do nas. Nie będzie więc przesadą stwierdzenie, że serwujemy najwybitniejszą kwaśnicę w regionie!

Kaczka confit

Znakomita propozycja dla każdego!
Nasza kaczka nie ma sobie równych. Przygotowywana jest techniką confit polegającej na bardzo długim (co najmniej 5 godzin) pieczeniu w niskiej temperaturze, co powoduje, że mięso staje się soczyste i niezwykle aromatyczne. Całość dopełniają słodko-kwaśne dodatki.

Legendarna Beza

Ten deser to nasza słodka duma! Bezę podajemy z kremowym mascarpone, świeżymi owocami i orzeźwiającym musem z mango i marakui. Jeśli więc lubisz wysublimowane słodkości, po obiedzie zostaw sobie trochę miejsca na słodką porcję radości. Nie pożałujesz!

 
 

Zajrzyj do naszego menu

Każde danie w naszej karcie jest dopracowane w najdrobniejszym szczególe – a to wszystko dzięki Hubertowi Fudalewiczowi, naszemu wybitnemu szefowi kuchni. Kiedy w jego głowie pojawi się pomysł na danie, pracuje nad jego recepturą do momentu, aż uzna, że jest doskonała. Zobacz, co możesz u nas zjeść!

Tradycyjne podhalańskie dania na drewnianej ladzie kuchennej w Schronisku Smaków

Karta menu

Znajdziesz w niej tradycyjne podhalańskie dania, ale nie tylko. Sprawdź już teraz, na co masz ochotę!

SPRAWDŹ TERAZ
Różnorodne dania i napoje z oferty Schroniska Smaków Magdy Gessler

Galeria dań

Nasze dania wyglądają tak dobrze, jak smakują. Wizyta w Schronisku Bukowina to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu.

SPRAWDŹ TERAZ
 
Jak dojechać