Tradycja kuchni Podhala odkrywana na nowo
Witaj w miejscu, które powstało z myślą o miłośnikach pysznej kuchni i wrażeń estetycznych – nie tylko na talerzu.

Jakość bez kompromisów
Wszystkie dania przygotowujemy na bieżąco, ze świeżych składników. Nasi Goście mogą naocznie przekonać się, jak pieczołowicie przygotowywane są ich posiłki. Wystarczy zająć stolik na najniższej kondygnacji restauracji, by mieć widok na otwartą kuchnię.
Szarpana jagnięcina w chrupiącej panierce panko
z moskolem z kiszonej kapusty, pieczoną cebulką, musem bryndzowym i oliwą chili
Pulled lamb in crispy panko served with sauerkraut moskol, baked onion, sheep cheese mousse and chili oil
Krewetki na ostro
z papryczką chili
Shrimps with chili pepper
Krewetki duszone na maśle
z białym winem
Shrimps stewed in butter with white wine
Tatar z polskiej polędwicy wołowej
z szalotką, grzybami marynowanymi, ogórkiem kiszonym, żółtkiem i musztardą dijon
Tartare from Polish beef tenderloin with shallots, pickled mushrooms, pickled cucumber, egg yolk and dijon mustard
Żurek na domowym zakwasie
z jajkiem i białą kiełbasą
Żurek with egg and white sausage
Krem z pomidorów i pieczonej papryki
z mozzarellą, pesto pietruszkowym i jogurtem naturalnym (danie wegetariańskie)
Tomato and roasted pepper cream with mozzarella, parsley pesto and yogurt
Kwaśnica z wędzonym żeberkiem
chrupiącymi skwarkami i ziemniakami
Sauerkraut soup with smoked rib, crispy cracklings and potatoes
Makaron linguine
z pesto pistacjowo-truflowym, serem burrata, chipsem z prosciutto i prażonymi pistacjami
Linguine pasta with pistachio-truffle pesto, burrata mousse, prosciutto crisp and roasted pistachios
Polędwica Wellington
z sosem pieprzowym
Beef Wellington with pepper sauce
Schab z kością
z kiszoną kapustą w panko, puree pietruszkowym, sosem musztardowym i kapustą czerwoną
Pork loin with bone, panko-crusted sauerkraut puree, mustard sauce, red cabbage and parsley puree
Konfitowana noga kaczki
z czarną soczewicą, pieczonymi buraczkami, pomarańczą, puree marchewkowym, chipsami z topinamburu oraz sosem z czerwonego wina i jeżyn
Confit duck leg with black lentils, roasted beetroot, orange, carrot puree, potato chips and red wine and blackberry sauce
Żeberka wołowe w sosie BBQ
z puree z kiszonej kapusty
Beef ribs in BBQ sauce with sauerkraut puree with bacon
Pieczony pstrąg z chrupiącą sałatką
piklowanymi marchewkami, pestkami słonecznika, sosem tzatziki oraz winegretem cytrynowym
Baked trout with crispy salad, pickled carrots, sunflower seeds, tzatziki sauce and lemon vinaigrette
Jagnięcina z puree z karmelizowanej cebuli i palonego selera
z grillowaną sałatą rzymską, piklowanymi burakami w cydrze jabłkowym, gremolatą ziołową i chrupkim korzeniem pietruszki
Lamb meat with grilled lettuce, caramelized onion and roasted celery puree, pickled beets in apple cider, herbal gremolata and parsley root
Kurczak supreme
marynowany w tymianku i czosnku, z fasolą borlotti w sosie grzybowo-truflowym, z puree z selera oraz pieczonym korzeniem pietruszki w miodzie i tymianku
Chicken supreme marinated in thyme and garlic, with borlotti beans in a mushroom and truffle sauce, celery puree and roasted parsley root in honey and thyme
Burger wegetariański
Bułka pinsa, chrupiące warzywa, marchew, cukinia, sos tzatziki, marynowana papryka, cebula, majonez chipotle, świeże zioła
Vegetarian burger
pinsa roll, crunchy vegetables, carrots, zucchini, tzatziki sauce, pickled peppers, onion, chipotle mayonnaise, fresh herbs
Burger Jagnięcy
Bułka pinsa,szarpana jagnięcina w BBQ, ser, grillowana cebula, sos pieprzowy, rukola, papryczka jalapeno, Sos Szefa
Lamb Burger
pinsa roll, pulled lamb in BBQ, cheese, grilled onion, pepper sauce, arugula, jalapeno pepper, Chef’s sauce
Burger Klasyczny
Bułka pinsa, wołowina piemontese, boczek, ser, ogórek kiszony, pomidor, czerwona karmelizowana cebula, sałata lodowa, sosy aioli i BBQ
Classic Burger
pinsa roll, Piemontese beef, bacon, cheese, pickled cucumber, tomato, red onion, iceberg lettuce, aioli, and BBQ sauces
Sezonowany antrykot (430-450g)
z sosem pieprzowym i masłem czosnkowym
Seasoned entrecote* (430-450g) with pepper sauce and garlic butter
Polędwica wołowa (200g)
z sosem pieprzowym, lekko podsmażona, do samodzielnego wysmażenia na kamieniu lawowym
Beef tenderloin (200g) with pepper sauce, lightly fried, to be cooked on a lava stone yourself
Burger Surf & Turf
Bułka pinsa, wołowina piemontese, krewetki w panko, ser, ogórek piklowany, sałata lodowa, pomidor, sos teriyaki, mango salsa
Burger Surf and Turf
pinsa roll, Piemontese beef, panko breaded shrimp, cheese, pickled cucumber, lettuce, tomato, teriyaki sauce, mango salsa
Sałata z grillowaną polędwicą
karmelizowanym serem pleśniowym, prażonymi orzechami włoskimi, arbuzem, dressingiem musztardowo-miodowym
Grilled tenderloin with caramelized blue cheese, roasted nuts, watermelon and honey-mustard sauce
Burrata z pomidorami koktajlowymi
z prosciutto, jabłuszkami kaparowymi, marynowanymi oliwkami i pesto pietruszkowym
Burrata with cherry tomatoes, prosciutto, capers, marinated olives and basil-parsley pesto
Cezar z grillowanym kurczakiem
grzankami maślanymi i chipsem z boczku
Caesar with grilled chicken, buttered croutons and bacon crisp
Tarta czekoladowa
z gruszką marynowaną w czerwonym winie i przyprawach korzennych, z kremem waniliowym
Chocolate tart with pear marinated in red wine and spices, with vanilla cream
Sernik baskijski
z serka Philadelphia, z kakaowym spodem
Basque cheesecake made of Philadelphia cheese, with cocoa base
Tulipan pistacjowy
z galaretką mango-marakuja na kruchym ciasteczku
Pistachio tulip with mango-passion fruit jelly on a shortcrust cookie
Legendarna Beza
z mascarpone, owocami i musem mango-marakuja
Legendary meringue with mascarpone, fruit, and mango-passion fruit mousse
Buraczki zasmażane
Cooked beets
Kolorowe sałaty z miodowo-musztardowym sosem winegret
Mixed salad with honey-mustard vinaigrette
Gnocchi z masłem
Gnocchi with butter
Grubo krojone frytki
Steak fries
Mini ziemniaczki z serkiem jogurtowym
Gnocchi with butter
Naleśniki
z serkiem waniliowym, musem malinowym i cukrem pudrem
Pancakes with vanilla cheese, raspberry mousse and powdered sugar
Domowa pomidorowa
z makaronem Minionki
Tomato soup with Minions noodles
Panierowane paluszki z kurczaka
z frytkami i surówką z marchewki
Breaded chicken brest with fries and carrot salad
Szarpana jagnięcina w chrupiącej panierce panko
z moskolem z kiszonej kapusty, pieczoną cebulką, musem bryndzowym i oliwą chili
Pulled lamb in crispy panko served with sauerkraut moskol, baked onion, sheep cheese mousse and chili oil
Krewetki na ostro
z papryczką chili
Shrimps with chili pepper
Krewetki duszone na maśle
z białym winem
Shrimps stewed in butter with white wine
Tatar z polskiej polędwicy wołowej
z szalotką, grzybami marynowanymi, ogórkiem kiszonym, żółtkiem i musztardą dijon
Tartare from Polish beef tenderloin with shallots, pickled mushrooms, pickled cucumber, egg yolk and dijon mustard
Żurek na domowym zakwasie
z jajkiem i białą kiełbasą
Żurek with egg and white sausage
Krem z pomidorów i pieczonej papryki
z mozzarellą, pesto pietruszkowym i jogurtem naturalnym (danie wegetariańskie)
Tomato and roasted pepper cream with mozzarella, parsley pesto and yogurt
Kwaśnica z wędzonym żeberkiem
chrupiącymi skwarkami i ziemniakami
Sauerkraut soup with smoked rib, crispy cracklings and potatoes
Makaron linguine
z pesto pistacjowo-truflowym, serem burrata, chipsem z prosciutto i prażonymi pistacjami
Linguine pasta with pistachio-truffle pesto, burrata mousse, prosciutto crisp and roasted pistachios
Polędwica Wellington
z sosem pieprzowym
Beef Wellington with pepper sauce
Schab z kością
z kiszoną kapustą w panko, puree pietruszkowym, sosem musztardowym i kapustą czerwoną
Pork loin with bone, panko-crusted sauerkraut puree, mustard sauce, red cabbage and parsley puree
Konfitowana noga kaczki
z czarną soczewicą, pieczonymi buraczkami, pomarańczą, puree marchewkowym, chipsami z topinamburu oraz sosem z czerwonego wina i jeżyn
Confit duck leg with black lentils, roasted beetroot, orange, carrot puree, potato chips and red wine and blackberry sauce
Żeberka wołowe w sosie BBQ
z puree z kiszonej kapusty
Beef ribs in BBQ sauce with sauerkraut puree with bacon
Pieczony pstrąg z chrupiącą sałatką
piklowanymi marchewkami, pestkami słonecznika, sosem tzatziki oraz winegretem cytrynowym
Baked trout with crispy salad, pickled carrots, sunflower seeds, tzatziki sauce and lemon vinaigrette
Jagnięcina z puree z karmelizowanej cebuli i palonego selera
z grillowaną sałatą rzymską, piklowanymi burakami w cydrze jabłkowym, gremolatą ziołową i chrupkim korzeniem pietruszki
Lamb meat with grilled lettuce, caramelized onion and roasted celery puree, pickled beets in apple cider, herbal gremolata and parsley root
Kurczak supreme
marynowany w tymianku i czosnku, z fasolą borlotti w sosie grzybowo-truflowym, z puree z selera oraz pieczonym korzeniem pietruszki w miodzie i tymianku
Chicken supreme marinated in thyme and garlic, with borlotti beans in a mushroom and truffle sauce, celery puree and roasted parsley root in honey and thyme
Burger wegetariański
Bułka pinsa, chrupiące warzywa, marchew, cukinia, sos tzatziki, marynowana papryka, cebula, majonez chipotle, świeże zioła
Vegetarian burger
pinsa roll, crunchy vegetables, carrots, zucchini, tzatziki sauce, pickled peppers, onion, chipotle mayonnaise, fresh herbs
Burger Jagnięcy
Bułka pinsa,szarpana jagnięcina w BBQ, ser, grillowana cebula, sos pieprzowy, rukola, papryczka jalapeno, Sos Szefa
Lamb Burger
pinsa roll, pulled lamb in BBQ, cheese, grilled onion, pepper sauce, arugula, jalapeno pepper, Chef’s sauce
Burger Klasyczny
Bułka pinsa, wołowina piemontese, boczek, ser, ogórek kiszony, pomidor, czerwona karmelizowana cebula, sałata lodowa, sosy aioli i BBQ
Classic Burger
pinsa roll, Piemontese beef, bacon, cheese, pickled cucumber, tomato, red onion, iceberg lettuce, aioli, and BBQ sauces
Burger Surf & Turf
Bułka pinsa, wołowina piemontese, krewetki w panko, ser, ogórek piklowany, sałata lodowa, pomidor, sos teriyaki, mango salsa
Burger Surf and Turf
pinsa roll, Piemontese beef, panko breaded shrimp, cheese, pickled cucumber, lettuce, tomato, teriyaki sauce, mango salsa
Sezonowany antrykot (430-450g)
z sosem pieprzowym i masłem czosnkowym
Seasoned entrecote* (430-450g) with pepper sauce and garlic butter
Polędwica wołowa (200g)
z sosem pieprzowym, lekko podsmażona, do samodzielnego wysmażenia na kamieniu lawowym
Beef tenderloin (200g) with pepper sauce, lightly fried, to be cooked on a lava stone yourself
Sałata z grillowaną polędwicą
karmelizowanym serem pleśniowym, prażonymi orzechami włoskimi, arbuzem, dressingiem musztardowo-miodowym
Grilled tenderloin with caramelized blue cheese, roasted nuts, watermelon and honey-mustard sauce
Burrata z pomidorami koktajlowymi
z prosciutto, jabłuszkami kaparowymi, marynowanymi oliwkami i pesto pietruszkowym
Burrata with cherry tomatoes, prosciutto, capers, marinated olives and basil-parsley pesto
Cezar z grillowanym kurczakiem
grzankami maślanymi i chipsem z boczku
Caesar with grilled chicken, buttered croutons and bacon crisp
Tarta czekoladowa
z gruszką marynowaną w czerwonym winie i przyprawach korzennych, z kremem waniliowym
Chocolate tart with pear marinated in red wine and spices, with vanilla cream
Sernik baskijski
z serka Philadelphia, z kakaowym spodem
Basque cheesecake made of Philadelphia cheese, with cocoa base
Tulipan pistacjowy
z galaretką mango-marakuja na kruchym ciasteczku
Pistachio tulip with mango-passion fruit jelly on a shortcrust cookie
Legendarna Beza
z mascarpone, owocami i musem mango-marakuja
Legendary meringue with mascarpone, fruit, and mango-passion fruit mousse
Buraczki zasmażane
Cooked beets
Kolorowe sałaty z miodowo-musztardowym sosem winegret
Mixed salad with honey-mustard vinaigrette
Gnocchi z masłem
Gnocchi with butter
Grubo krojone frytki
Steak fries
Mini ziemniaczki z serkiem jogurtowym
Gnocchi with butter
Naleśniki
z serkiem waniliowym, musem malinowym i cukrem pudrem
Pancakes with vanilla cheese, raspberry mousse and powdered sugar
Domowa pomidorowa
z makaronem Minionki
Tomato soup with Minions noodles
Panierowane paluszki z kurczaka
z frytkami i surówką z marchewki
Breaded chicken brest with fries and carrot salad

Szef Kuchni poleca
Nasze dania wyglądają tak dobrze, jak smakują. Wizyta w Schronisku Bukowina to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu.